ENGLISH | BAHASA
Malaysian Rubber Export Promotion Council - MREPC

Kenali MREPC

Majlis Promosi Eksport Getah Malaysia (MREPC) telah didaftarkan pada 14 April 2000 di bawah Akta Syarikat 1965 sebagai sebuah syarikat berhad menurut jaminan untuk menjalankan promosi pasaran getah dan produk getah di pasaran dunia, terutama sekali memberikan bantuan kepada perusahaan bersaiz kecil dan sederhana (SME).

Baca Lagi

Berita Terkini

Penyertaan Pertama MREPC Dalam Pameran Antarabangsa Peralatan Perubatan Shenyang (Musim Bunga) 2018

MREPC akan menyertai Pameran Antarabangsa Peralatan Perubatan Shenyang (Musim Bunga) 2018 buat julung kali. Pameran ini yang dianjurkan oleh Liaoning Shen Gang Exhibition akan berlangsung dari 28 – 30 Mac 2018 di Shenyang International Exhibition Centre, Bandar Shenyang, Wilayah Liaoning, P.R. China. Acara tahun ini mempunyai 1,000 peserta pameran dan dijangka menarik lebih daripada 20,000 pengunjung dari Shenyang dan kawasan sekitarnya.

Kunjungilah Gerai T51-1 MREPC di Dewan E3 untuk mendapatkan peralatan perubatan buatan getah yang berkualiti tinggi dari Malaysia.Penyertaan Pertama MREPC Dalam Pameran Antarabangsa Peralatan Perubatan Shenyang (Musim Bunga) 2018

Penyertaan Pertama MREPC Dalam Pameran Antarabangsa Peralatan Perubatan Shenyang (Musim Bunga) 2018

16
Mac , 2018

Seminar Pendidikan Sarung Tangan Perubatan di Vietnam dan Myanmar

Sejak beberapa tahun, MREPC telah menganjurkan seminar pendidikan di beberapa negara untuk meningkatkan kesedaran dan mendidik pekerja penjagaan kesihatan tentang penggunaan sarung tangan perubatan untuk mengawal penyebaran penyakit berjangkit. Tahun ini, MREPC akan menganjurkan seminar bertajuk “Managing Infection Control – Selecting the Right Gloves” di Vietnam dan Myanmar. Seminar ini merupakan sebahagian daripada program misi khusus MREPC ke Ho Chi Minh City, Nay Pyi Taw dan Yangon dari 25 - 31 Mac 2018.

Misi ini akan diketuai oleh Puan Low Yoke Kiew, Ketua Pegawai Eksekutif MREPC. Seminar di Ho Chi Minh City dan Yangon akan disusuli dengan sesi pemadanan perniagaan bersama pengeluar dari Malaysia.

Semasa misi tersebut, lawatan kerja ke organisasi yang berkaitan juga akan dianjurkan untuk menjalin hubungan dengan ahli industri serta mendapatkan pemahaman yang lebih mendalam tentang keadaan pasaran di Vietnam dan Myanmar.Seminar Pendidikan Sarung Tangan Perubatan di Vietnam dan Myanmar

Seminar Pendidikan Sarung Tangan Perubatan di Vietnam dan Myanmar

12
Mac , 2018

Medical Fair India 2018

MREPC akan menyertai pameran Medical Fair India 2018 yang ke-24 di Mumbai, India dari 16 - 18 March 2018 bersama empat pengeluar produk perubatan buatan getah dari Malaysia. Medical Fair India yang merupakan pameran perdagangan terulung untuk hospital, pusat kesihatan dan klinik India, merupakan pameran tahunan perubatan dan penjagaan kesihatan yang diadakan berselang-seli di Mumbai dan New Delhi.

Pameran tersebut menyediakan platform yang sesuai untuk menembusi pasaran India. Acara ini mempamerkan peranti dan teknologi perubatan serta peralatan dan kelengkapan hospital yang terkini, dan juga pelbagai jenis perkhidmatan dan produk berkaitan dengan penjagaan kesihatan. Sesi persidangan bertajuk "Masa Depan untuk Kesihatan" yang memberi tumpuan kepada pendigitan dalam bidang perubatan, aplikasi mudah alih dan aplikasi perubatan turut diadakan sempena pameran ini.

Datanglah mengunjungi Pavilion MREPC di Dewan 1, Gerai 1G48 bertempat di Bombay Convention & Exhibition Centre, Mumbai, India untuk mendapatkan peralatan perubatan buatan getah yang berkualiti tinggi dari Malaysia.Medical Fair India 2018

Medical Fair India 2018

12
Mac , 2018

Penyertaan MREPC dalam Central and Western China Medical Equipment Exhibition (CWMEE) 2018

MREPC akan mengambil satu gerai promosi buat kali pertama dalam Central and Western China Medical Equipment Exhibition 2018 dari 16 - 18 Mac 2018. Pameran ini akan diadakan di Zhengzhou International Convention & Exhibition Centre, Henan. Gerai MREPC akan mempamerkan alat perubatan buatan Malaysia yang berkualiti tinggi seperti sarung tangan, kateter, kondom, beg pernafasan dan penutup probe.

Pameran ini dianjurkan oleh Tarsus Hope Exhibition Co. Ltd yang merupakan penganjur terbesar untuk pameran perubatan di rantau barat tengah China. Ruang pameran dewan yang telah diperluaskan kepada 50,000 meter persegi dijangka akan menarik lebih daripada 40,000 pengunjung.

Kunjungilah gerai MREPC di Dewan 1B.F18.Penyertaan MREPC dalam Central and Western China Medical Equipment Exhibition (CWMEE) 2018

Penyertaan MREPC dalam Central and Western China Medical Equipment Exhibition (CWMEE) 2018

05
Mac , 2018

Galeri Multimedia

Berita Industri